www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Τους εξαπατούσε μοιράζοντας άδειες οδήγησης-κυκλοφορίας


Συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη 46χρονος, ο οποίος με το πρόσχημα της διευκόλυνσης σε διαδικασίες έκδοσης - ανανέωσης - επέκτασης αδειών ικανότητας οδήγησης, μεταβιβάσεις οχημάτων κ.α., κατάφερε να αποσπάσει από 32 άτομα συνολικό ποσό ύψους 40.320 ευρώ.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, εδώ και περίπου ένα χρόνο, ο 46χρονος εμφανιζόμενος ψευδώς ως υπάλληλος της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης και ως συνεργάτης σχολών οδηγών, πλησίαζε άτομα προκειμένου να τους διευκολύνει
δήθεν σε διαδικασίες για εκδόσεις – ανανεώσεις - επεκτάσεις αδειών ικανότητας οδήγησης, μεταβιβάσεις οχημάτων κ.α. Με τον τρόπο αυτό κατάφερε να αποσπάσει συνολικά 40.320 ευρώ από 32 άτομα.


Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία και στο αυτοκίνητό του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: μία πινακίδα κυκλοφορίας οχήματος, άδειες κυκλοφορίας οχημάτων, άδειες ικανότητας οδήγησης, πλήθος αντιγράφων δημοσίων εγγράφων (δελτίων ταυτοτήτων, εκκαθαριστικών Δ.Ο.Υ. κλπ)
φωτογραφίες 133 προσώπων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για τα αδικήματα της «Αντιποίησης Αρχής», «Απάτης», «Υπεξαγωγής εγγράφων». Παράλληλα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν άλλων εξαπατηθέντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: