www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Νέες διευκρινίσεις καλούνται να δώσουν οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς


Στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Φώτη Μακρή, θα προσέλθουν για τρίτη φορά σήμερα Δευτέρα οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, προκειμένου να δώσουν περαιτέρω εξηγήσεις για τις «ενοχλήσεις» που δέχθηκαν στο έργο τους.

Την περασμένη Πέμπτη οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς κατέθεσαν στον κ. Μακρή που διεξάγει σχετική έρευνα, δύο χειρόγραφα υπομνήματα είκοσι συνολικά περίπου σελίδων, στα οποία ανέφεραν, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι τους μεταφέρθηκε επιθυμία ή δυσαρέσκεια υπουργού μέσω τρίτου προσώπου υπηρεσιακού παράγοντα (συνεργάτη υπουργού), προκειμένου να επισπεύσουν ή να κλείσουν τρεις διαφορετικές υποθέσεις που
χειρίζονται.

Οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης ξεκαθάρισαν πάντως ότι δεν δέχθηκαν ευθέως ενόχληση στο έργο τους από υπουργό.

Στην αυριανή συνάντησή τους με τον κ. Μακρή, οι δύο εισαγγελείς θα διευκρινίσουν συγκεκριμένα εάν οι «ενοχλήσεις» των τρίτων αυτών προσώπων (υπηρεσιακών παραγόντων και μη) αποτελούν υποδείξεις ή παρεμβάσεις στο έργο τους. Οι διευκρινήσεις που θα δώσουν θα είναι καθοριστικές, καθώς θα κριθεί η περαιτέρω τύχη της υπόθεσης. Ειδικότερα, θα κριθεί εάν θα παραγγελθεί προκαταρκτική έρευνα, εάν θα μπει στο αρχείο η υπόθεση ή εάν θα ελεγχθούν (ποινικά και πειθαρχικά) οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης, σε περίπτωση που κριθεί ότι δεν κατήγγειλαν ή δεν αντέδρασαν άμεσα, όπως είχαν την υποχρέωση, σε αξιόποινες ενέργειες τρίτων προσώπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: