www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

΄Ολι Ρεν: Ισως χρειαστεί μεγαλύτερη συμμετοχή του δημόσιου τομέα


Εντός των επόμενων ημερών εκτιμά ο ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν ότι θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των ιδιωτών πιστωτών για την ανταλλαγή χρέους, ενώ θεωρεί πως ίσως χρειαστεί μεγαλύτερη συμμετοχή του δημόσιου τομέα στο δεύτερο πακέτο στήριξης της χώρας.

Θα χρειαστούν περισσότερα χρήματα από το δημόσιο για να καλυφθεί το κενό χρηματοδότησης στο πακέτο βοήθειας της Ελλάδας, αν οι ιδιώτες πιστωτές συμφωνήσουν να αναλάβουν ένα μέρος των απωλειών, είπε ο Ρεν από το Νταβός της Ελβετίας.

Σύμφωνα με την αρμόδιο για τις οικονομικές υποθέσεις επίτροπο της Ε.Ε., οι κυβερνήσεις της
ευρωζώνης και οι ευρωπαϊκοί οργανισμοί θα χρειαστεί να καλύψουν τη διαφορά αυτή, έτσι ώστε να επιτευχθεί ο στόχος μείωσης του ελληνικού χρέους κοντά στο 120% του ΑΕΠ μέχρι το 2020.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις για το PSI, ο Όλι Ρεν είπε ότι «είμαστε αρκετά κοντά σε μια συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και του ιδιωτικού τομέα». «Θα περίμενα μια κατάληξη (των διαπραγματεύσεων) τις επόμενες ημέρες, κατά προτίμηση εντός του Ιανουαρίου, όχι το Φεβρουάριο», πρόσθεσε.

Το θέμα της μεγαλύτερης συμμετοχής του δημόσιου τομέα στη διάσωση της Ελλάδας ήγειρε χθες και η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ. «Εάν το επίπεδο του ελληνικού χρέους δεν αναδιαρθρωθεί επαρκώς» από τους ιδιώτες επενδυτές, «οι δημόσιοι επενδυτές οφείλουν να συμμετάσχουν επίσης στην προσπάθεια», είπε η κ. Λαγκάρντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: