www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

«Ασφαλείς και αξιόπιστες» οι εγκαταστάσεις της Εθνικής Πινακοθήκης


Εντολή για την άμεση διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης έδωσε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, μόλις ενημερώθηκε για την κλοπή τριών έργων τέχνης από την Εθνική Πινακοθήκη, όπως διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Η ηγεσία του υπουργείου υποστηρίζει ακόμη ότι η Εθνική Πινακοθήκη, όπως και όλα τα υπόλοιπα Μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι, είναι εξοπλισμένη «με σύγχρονα συστήματα ασφαλείας, προκειμένου να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη και ασφαλής λειτουργία της».

Όπως επισημαίνει άλλωστε η ανακοίνωση, το γεγονός ότι η Εθνική Πινακοθήκη «έχει συνεργαστεί με μεγάλα Μουσεία του κόσμου, και έχει φιλοξενήσει ανεκτίμητους θησαυρούς της τέχνης» αποδεικνύει
ότι οι εγκαταστάσεις της θεωρούνται «όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς ως ασφαλείς και αξιόπιστες».

Οσον αφορά στο ζήτημα της απεργίας των φυλάκων, η ανακοίνωση αποσαφηνίζει ότι το ΥΠΠΟΤ πρότεινε στο Υπουργείο Οικονομικών διάταξη, η οποία έχει συμπεριληφθεί στο υπό ψήφιση πολυνομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ, με την οποία διευθετείται το ζήτημα της πληρωμής των φυλάκων για εργασία τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες. Παρά την έκκληση του ΥΠΠΟΤ, σημειώνει το υπουργείο, η Π.Ε.Υ.Φ.Α. αν και γνώριζε την ρύθμιση αυτή από το τέλος του 2011, δεν ανέστειλε την απεργία.
Το υπουργείο Πολιτισμού αναφέρει τέλος ότι το έργο της επέκτασης και της αναβάθμισης των εγκαταστάσεων της Εθνικής Πινακοθήκης είναι υπό ένταξη στο ΕΣΠΑ, με προϋπολογισμό 33,5 εκατ. ευρώ, ενώ 14 εκατ. ευρώ δίδονται ως χορηγία από το Ίδρυμα Νιάρχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: