www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Πρόσκρουση πλοίων στο λιμάνι της Πάτρας


Πρόσκρουση πλοίων σημειώθηκε την Τετάρτη στο νότιο λιμένα της Πάτρας, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί.

Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια χειρισμών απόπλου του πλαγιοδετημένου Ε/Γ-Ο/Γ «OLYMPIC CHAMPION» Ν.Χανίων 29, με 93 επιβάτες και 53 οχήματα, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, το πλοίο προσέκρουσε αρχικά με την πρυμναία δεξιά πλευρά του στην προβλήτα και ταυτόχρονα το μέσο του ήρθε σε επαφή με τα κιγκλιδώματα της αριστερής
βαρδιόλας της γέφυρας του παραβεβλημένου Ε/Γ-Ο/Γ «ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΛΑΣ» Ν.Ηρακλείου 34.

Στη συνέχεια το «OLYMPIC CHAMPION» προσέκρουσε με την πρυμναία του πλευρά στο παραβεβλημένο Ε/Γ-Ο/Γ «SUPER FAST II» Ν.Π.11930, προκαλώντας του εσωκοίλωμα στην αριστερή εξωτερική πλευρά του, σε ύψος περίπου 10 μ. από την ίσαλο γραμμή.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν προκλήθηκε ρύπανση της θάλασσας.

Το «ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΛΑΣ» είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο χθες στις 23.59 με προορισμό τη Βενετία, ενώ το «SUPER FAST II» έχει προγραμματισμένο δρομολόγιο σήμερα στις 18.00 με προορισμό το Μπάρι Ιταλίας.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας απαγόρευσε τον απόπλου και στα τρία πλοία μέχρι να επιθεωρηθούν από το Νηογνώμονα που τα παρακολουθεί και προσκομιστεί πιστοποιητικό διατήρησης κλάσης και ισχύος των πιστοποιητικών τους.

Τελικά το «ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΛΑΣ» μετά από προσκόμιση πιστοποιητικού επιθεωρήσεως από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί, πιστοποιητικό διατήρησης κλάσης και τα πιστοποιητικά του σε ισχύ, απέπλευσε προς εκτέλεση του δρομολογίου του.

Το δρομολόγιο του «OLYMPIC CHAMPION» από Πάτρα για Ηγουμενίτσα - Ανκόνα ακυρώθηκε, ενώ οι επιβάτες του πρόκειται να προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της εταιρείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: