www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Γ. Κουτρουμάνης: Θα σεβαστούμε τις αποφάσεις των κοινωνικών εταίρων


Στην εκτίμηση ότι τις επόμενες μέρες οι κοινωνικοί εταίροι θα καταλήξουν σε αποφάσεις σχετικά με τα εργασιακά προέβη ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση θα σεβαστεί τις αποφάσεις αυτές.

Μιλώντας στη ΝΕΤ ο κ. Κουτρουμάνης τόνισε εκ νέου ότι είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει συμφωνία μεταξύ των κοινωνικών εταίρων.

Σημείωσε ότι είναι αδιανόητο να εμποδίζεται ο διάλογος από οποιαδήποτε πλευρά, καθώς και ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να βάλει οποιοδήποτε ζήτημα στο τραπέζι του διαλόγου.

Επισήμανε ακόμη ότι είναι ευκαιρία να γίνει μια ειλικρινής συζήτηση των κοινωνικών εταίρων σε σχέση με τα θέματα που επηρεάζουν την ανταγωνιστικότητα, ενώ υποστήριξε εκ νέου ότι το
μισθολογικό κόστος δεν είναι το θέμα που εμποδίζει την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.

Υπενθυμίζεται ότι ο διάλογος της ΓΣΕΕ με τους εργοδότες δεν ξεκίνησε, όπως ήταν προγραμματισμένο την Τετάρτη, λόγω κατάληψης μελών του ΠΑΜΕ στα γραφεία της ΓΣΕΒΕΕ όπου θα γινόταν η συνάντηση.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε χθες με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος έκανε λόγο για «βάρβαρη και τραμπούκικη» ενέργεια του ΠΑΜΕ.

«Ήταν», τόνισε, «μια απαράδεκτη παρέμβαση», διαμηνύοντας: «Εμείς δεν παίρνουμε εντολή από κανένα κόμμα, ούτε από το ΚΚΕ εμείς παίρνουμε εντολή από τη διοίκηση της ΓΣΕΕ και θα τη σεβαστούμε μέχρι κεραίας».

Εγκαινιάζοντας τον κύκλο επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς εν όψει του διαλόγου με τους εργοδότες, ο κ. Παναγόπουλος είπε ότι η ΓΣΕΕ ζήτησε από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να τοποθετηθεί επί της απειλής για καθορισμό των μισθών με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Συνομοσπονδίας, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι στηρίζει το διάλογο και θεωρεί ότι δεν πρέπει να υπάρξει κρατική παρέμβαση με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: