www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

ΠΑΣΟΚ: Εν αναμονή των κινήσεων Γ. Παπανδρέου


Συνεχίζονται οι πιέσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ για δρομολόγηση διαδικασιών αλλαγής ηγεσίας στο κόμμα, εν όψει της αυριανής συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος.

Δεν έχει, ωστόσο, διευκρινιστεί αν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, θα ανοίξει αυτή τη φορά τα χαρτιά του και θα αποσαφηνίσει τις προθέσεις του . Στην προηγούμενη μαραθώνια συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου στις 27 Δεκεμβρίου, ο κ. Παπανδρέου αρκέστηκε μόνο να αναφέρει πως «σε κάθε περίπτωση θα πράξει το καθήκον του».

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα εισηγηθεί σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ στο τέλος Ιανουαρίου, με στόχο την προκήρυξη τακτικού Συνεδρίου, το οποίο δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί πριν ολοκληρωθούν όλες οι εσωκομματικές διαδικασίες εκλογής νέων οργάνων σε όλα τα επίπεδα της κομματικής οργάνωσης. Δηλαδή, όχι πριν από 3-4 μήνες.


Ενδεικτικές του κλίματος που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ είναι οι σημερινές δηλώσεις του βουλευτή του κόμματος, Κώστα Καρτάλη, στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

Ο κ. Καρτάλης ανέφερε ότι περιμένει «να ανοίξουν οι διαδικασίες αύριο, αυτό πλέον απαιτεί η δημοκρατική ευαισθησία του κάθε στελέχους του κόμματος».

«Είμαι βέβαιος ότι ο κ. Παπανδρέου έχει εκείνη την δημοκρατική ευαισθησία ώστε να ανοίξει
αύριο τις διαδικασίες για τον επόμενο πρόεδρο του κινήματος όποιος και αν είναι αυτός», πρόσθεσε.

Οπως είπε, «έτσι όπως λειτουργεί σήμερα το ΠΑΣΟΚ, με ένα τρόπο που το φέρνει ακόμα πιο μακριά από την κοινωνία, το ρήγμα που έχει δημιουργηθεί βαθαίνει και όσοι δεν το καταλαβαίνουν αυτό αναλαμβάνουν πολύ σοβαρή ευθύνη, όχι μόνο σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ το οποίο δεν ανήκει σε κανέναν, δεν είναι ιδιοκτησιακό στοιχείο».

Επιπλέον,ανέφερε ότι θα διευκόλυνε ο κ. Παπανδρέου να μην είναι υποψήφιος, γιατί «σε κάθε κρίση χρειάζεται μια εκτονωτική κίνηση». «Αλλά», πρόσθεσε, «δεν είμαι αυτός που θα υπαγορεύσω το τι θα κάνει».

Τέλος, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ παρατήρησε ότι «αυτά τα μακρόσυρτα σχέδια περί συνεδρίων που θα προηγηθούν δίνουν την εικόνα στον κόσμο ενός βυζαντινισμού που τον απομακρύνει ακόμη περισσότερο από τα κόμματα, το πολιτικό σύστημα και την πολιτική».


Την άποψη ότι δεν αντέχει η κοινωνία μια σύγκρουση κορυφής εξέφρασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μίμης Ανδρουλάκης, μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ Fm.

«Δεν μπορείς να τον ταπεινώνεις τον Παπανδρέου. Να του φορτώσεις τα πάντα στη πλάτη. Δεν αντέχω, ας πούμε, μια αναμέτρηση κορυφής Βενιζέλου - Λοβέρδου. Πρέπει να συνεννοηθούν. Αντιπροσωπεύουν ένα κοινό κόσμο. Υπάρχει μια προϊστορία. Για όλους υπάρχει μέλλον. Εδώ πρέπει να υπάρχει μια συμφωνία Μπλέρ - Μπράουν. Δεν βγαίνει μια σύγκρουση κορυφής αυτή τη στιγμή. Δεν το αντέχει η κοινωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά.



Δεν υπάρχουν σχόλια: