www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Επιστολή Γ. Καρατζαφέρη προς Ευρωπαίους αξιωματούχους


Μια πιο ορθολογική προσέγγιση της ελληνικής κρίσης ζητεί με επιστολή του προς τους προέδρους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης.

Εν όψει της υπογραφής της νέας δανειακής σύμβασης, ο κ. Καρατζαφέρης, σημειώνει μεταξύ άλλων ότι οι μεταρρυθμίσεις δεν μπορούν να γίνουν «με το πιστόλι στον κρόταφο, όταν απαιτείται η συμμετοχή μιας ολόκληρης κοινωνίας».

Σημειώνει επίσης ότι η χώρα μας είναι σε μια κρίσιμη καμπή στην πορεία της για δημοσιονομική εξυγίανση και οικονομική ανάκαμψη και τα κριτήρια λιτότητας, με τα οποία επιβαρύνεται ο
ελληνικός λαός, είναι άνευ προηγουμένου στην πρόσφατη ελληνική ιστορία.

Υπογραμμίζει παράλληλα ότι δεν μπορεί οι όροι της συμφωνίας που προτείνουν οι πιστωτές μας, να παραβιάζουν θεμελιώδη δικαιώματα τα οποία, όπως αναφέρει, μέχρι τώρα δεν έχουν ποτέ αμφισβητηθεί σε μια δημοκρατική κοινωνία.

«Ορισμένοι από τους προτεινόμενους όρους που υποβλήθηκαν ενόψει της νέας συμφωνίας δανείου θα κλονίσουν την πεποίθηση του ελληνικού λαού σχετικά με την όλη διαδικασία, όπως επίσης και την προσπάθεια του πολιτικού συστήματος να πείσει τους πολίτες για τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ στην επιστολή του. Προειδοποιεί μάλιστα για το ενδεχόμενο αναταραχής στην Ελλάδα, η οποία μπορεί να εξαπλωθεί και σε άλλες χώρες.

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Καρατζαφέρης, πολλές από τις προτάσεις που συζητιούνται για τη συμφωνία είναι σε αντίθεση με το κοινοτικό κεκτημένο και τον πυρήνα της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τα θεμελιώδη δικαιώματα και τις ελευθερίες και πως πολλές εκ των παρεμβάσεων στην αγορά εργασίας είναι ενάντια στις βασικές διατάξεις των χαρτών του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας.

Απευθύνει τέλος έκκληση προς την επόμενη ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου- όπου θα συζητηθούν τα αποτελέσματα της Ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής, ζητώντας στρατηγική παρέμβαση για την προστασία τόσο της διαδικασίας μεταρρύθμισης σε χώρες που έχουν πληγεί από την κρίση, όπως η Ελλάδα, όσο και των θεμελιωδών δημοκρατικών αξιών στις οποίες- όπως λέει- στηρίζεται η Ευρώπη για την ευημερία και τη συνεργασία ανάμεσα στους λαούς της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: