www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Μαρμελάδα με μούχλα αποσύρεται απο την αγορά.


Μαρμελάδα με…γεύση μούχλας εντόπισε ο Ενιαίας Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) με αποτέλεσμα να ζητήσει την απόσυρση του προϊόντος από την ελληνική αγορά. Παράλληλα καλεί τους πολίτες που την έχουν προμηθευτεί να μην καταναλώσουν το προϊόν.

Ειδικότερα, οι έλεγχοι διεξήχθησαν στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, κατά τους οποίους διαπιστώθηκε η ανάπτυξη εκτεταμένης ευρωτίασης (μούχλα).

Πρόκειται για το προϊόν με την εμπορική ονομασία «MERMELADA», με γεύσεις «Κεράσι», «Φράουλα» και «Βερίκοκο», σε συσκευασίες των 6 κιλών (λευκός πλαστικός περιέκτης), με ημερομηνία λήξης και LOT Ν: στη γεύση «Κεράσι» 31-10-2013 και 30411, στη γεύση
«Φράουλα» 24-10-2013 και 29711 και στη γεύση «Βερίκοκο» 3-8-2013 και 21511.

Το εν λόγω προϊόν παρασκευάζεται από την εταιρία με την επωνυμία «ΑΝ. Η. ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΑΕΒΕ», η οποία εδρεύει στην Άσσηρο Θεσσαλονίκης.

Μετά τις εξελίξεις αυτές, ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε από την εταιρεία την προληπτική ανάκληση / απόσυρση των ανωτέρω παρτίδων από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Ο Πρόεδρος του ΕΦΕΤ κ. Γιάννης Μίχας δήλωσε: «Οι υπηρεσίες μας συνεχίζουν την προσπάθεια προστασίας των καταναλωτών γιατί σε συνθήκες κρίσης απαιτείται πρόσθετη επαγρύπνηση. Οι επιχειρήσεις πρέπει να συνειδητοποιήσουν πως ο ΕΦΕΤ θα εντείνει τις προσπάθειές του και τη νέα χρονιά προς όφελος των πολιτών αλλά και της υγιούς επιχειρηματικότητας». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: