www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Για κινητοποιήσεις ετοιμάζονται οι ιδιοκτήτες φορτηγών

Στο υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να συζητηθεί σήμερα το θέμα της απελευθέρωσης του επαγγέλματος των φορτηγών. Συνεδριάζουν το απόγευμα οι ομοσπονδίες των αυτοκινητιστών. Σε συμφωνία κατέληξε το Υπουργείο με τη ΝΔ.

Συνεδριάσουν σήμερα οι ομοσπονδίες των αυτοκινητιστών για να ενημερωθούν αλλά και να επικυρώσουν την ληφθείσα απόφαση για κινητοποιήσεις.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών, κ. Π. Σκουληκίδης τόνισε ότι δεν βρέθηκε καμία συνισταμένη μεταξύ των αυτοκινητιστών και του υπουργείου, αναφορικά με την μεταβατική περίοδο και του ύψους της άδειας.

Αυτό που ζητούν οι αυτοκινητιστές είναι η συνέχιση της μεταβατικής περιόδου Ρέππα, δηλαδή έως τον Ιανουάριο του 2013, αλλά και η τήρηση του ύψους της άδειας στις 5.000 ευρώ για τον πρώτο τόνο
και τα 500 ευρώ για κάθε επόμενο.

Αντίθετα, για το υπουργείο Υποδομών η κατάργηση της μεταβατικής περιόδου αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση της χώρας, ενώ το κόστος της άδειας θα πρέπει να αντανακλά ένα εύλογο διοικητικό κόστος, το οποίο εξετάζεται να κυμαίνεται μεταξύ 2.000-3.000 ευρώ.

Σημειωτέων ότι το Υπουργείο Υποδομών και η ΝΔ συμφώνησαν σχετικά με την τροπολογία του κ. Μ. Βορίδη για την κατάργηση της μεταβατικής περιόδου στην απελευθέρωση του φορτηγών και των βυτιοφόρων, που θα συζητηθεί την σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: