www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Π. Καψής: Ενιαία η θέση των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση


Σύμπτωση απόψεων υπήρξε στη χθεσινή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο κ. Καψής υπογράμμισε ότι «η χώρα θα πάει στη διαπραγμάτευση με ενιαία θέση όλων των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, διευκρίνισε ότι θα ξαναγίνουν διαβουλεύσεις, είτε τηλεφωνικά είτε με κατ΄ ιδίαν συναντήσεις του Πρωθυπουργού με τους αρχηγούς, αν και ανέφερε ότι «δεν είναι στο τραπέζι νέα κοινή σύσκεψη».

Επισήμανε ακόμη ότι συζητήθηκαν όλα τα θέματα, ενώ αναφερόμενος στο ζήτημα των μισθών του
ιδιωτικού τομέα, τόνισε ότι το μείζον ζήτημα είναι η ανταγωνιστικότητα.

Σύμφωνα με τον κ. Καψή, σε ορισμένους κλάδους μπορεί η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας να περνά και μέσα από μειώσεις μισθών και σε άλλους όχι. «Σε άλλες περιπτώσεις η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας μπορεί να συνδέεται με την εργασιακή ειρήνη», ανέφερε, επαναλαμβάνοντας ότι το όλο θέμα είναι ζήτημα των κοινωνικών εταίρων.

Κάλεσε παράλληλα τα μέσα ενημέρωσης να μην γενικεύουν το θέμα και πρόσθεσε ότι «πρέπει επιτέλους να λέμε την αλήθεια και κάποια στιγμή να ξεφουσκώσουν οι φούσκες που δημιουργήθηκαν, όπως στον τομέα των μέσων».

Σε σύντομο μήνυμά του μετά τη χθεσινή σύσκεψη με τους πολιτικούς αρχηγούς ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος ανέφερε ότι στη συνάντηση με τους κ.κ. Γ. Παπανδρέου, Αντ. Σαμαρά και Γ. Καρατζαφέρη επιβεβαιώθηκε η πλήρης στήριξη των τριών αρχηγών στην κυβέρνηση για την ολοκλήρωση του έργου της.

Ο κ. Παπαδήμος χαρακτήρισε τη συνάντηση «σημαντική και ουσιαστική» και τόνισε ότι η συζήτηση διεξήχθη σε «πολύ καλό κλίμα». Σημείωσε επίσης ότι στη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων και ειδικότερα οι διαβουλεύσεις με τρόικα και το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων (PSI).

Δεν υπάρχουν σχόλια: