www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Μυστήριο με το δρομολόγιο του φορτηγού πλοίου που μεταφέρει οπλισμό

Μυστήριο καλύπτει την υπόθεση γύρω από το φορτηγό πλοίο «Chariot», που φέρει σημαία του νησιωτικού κρατιδίου Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες, το οποίο, αφού απέπλευσε από τη Λεμεσό της Κύπρου, είναι ασαφές προς τα πού κατευθύνθηκε.

Το πλοίο είχε κρατηθεί την Τετάρτη στη Λεμεσό από τις κυπριακές Αρχές, με την υποψία ότι μεταφέρει οπλισμό από τη Ρωσία προς τη Συρία, αλλά στη συνέχεια τού επιτράπηκε να αποπλεύσει, μετά τη δέσμευση του πλοιάρχου ότι θα κατευθυνθεί προς άλλη χώρα και όχι στη Συρία.

Πληροφορίες που μεταδίδονται από το πρωί της Πέμπτης αναφέρουν ότι το πλοίο κατευθύνεται προς την Τουρκία και συγκεκριμένα στο λιμάνι της Αλεξανδρέττας.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Σελτσούκ Ουνάλ, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ, είπε πως το πλοίο «έφτασε στις 10:50 στο λιμάνι Ταρσός της Συρίας» και ότι οι τουρκικές
λιμενικές αρχές ανέφεραν πως δεν υπάρχει τέτοιο πλοίο που να έχει δηλώσει πορεία προς το λιμάνι της Αλεξανδρέττας.

Ο εκπρόσωπος είπε επίσης ότι δεν γνωρίζει ποιο είναι το φορτίο του πλοίου, αλλά «αν αληθεύουν οι πληροφορίες περί οπλισμού, πώς η Ελληνοκυπριακή διοίκηση επέτρεψε τον απόπλου παρά τις περί αντιθέτου αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης;».

Μηχανές αναζήτησης πλοίων στο Διαδίκτυο μέσω συστημάτων δορυφορικού εντοπισμού, πάντως, αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο πλοίο στις 14:40 ώρα Ελλάδας βρισκόταν στο σημείο 34.519661/33.451328 νοτιοανατολικά της Κύπρου με ταχύτητα 8,4 kn και κατεύθυνση ανατολική.

Σύμφωνα με το marinetraffic, λιμάνι προορισμού του πλοίου είναι η Αλεξανδρέττα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: