www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Με μόνιμες κυρώσεις απειλεί ο Νταβούτογλου


Τους Γάλλους γερουσιαστές να απορρίψουν το νομοσχέδιο που ποινικοποιεί την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Οθωμανούς το 1915, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί τη Δευτέρα από τη γαλλική γερουσία, κάλεσε σήμερα η Τουρκία, η οποί απείλησε τη Γαλλία ότι θα της επιβάλλει μόνιμες κυρώσεις, αν το Παρίσι δεν αλλάξει στάση.

«Ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί να ανακοινώσουμε νέες κυρώσεις», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο France 24.

«Όμως μην πιστέψετε ότι η Τουρκία θα παραμείνει σιωπηλή. Θα υπάρξουν νέες κυρώσεις και αυτή τη φορά θα είναι μόνιμες, μέχρις ότου η Γαλλία αλλάξει τη στάση της», πρόσθεσε ο Νταβούτογλου επισημαίνοντας ότι το νομοσχέδιο αντιβαίνει στα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Έχει έρθει ο καιρός για τους Γάλλους διανοούμενους, για τους Γάλλους γερουσιαστές να υπερασπιστούν τις κοινές μας αξίες, την ελευθερία της έκφρασης. Αυτές είναι ευρωπαϊκές αξίες, γαλλικές αξίες», υπογράμμισε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Οι Γάλλοι γερουσιαστές αναμένεται να αποφανθούν τη Δευτέρα επί της πρότασης νόμου, η οποία εγκρίθηκε ήδη από την Εθνοσυνέλευση στις 22 Δεκεμβρίου, που ποινικοποιεί την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων του 1915, την οποία η Τουρκία αρνείται.

Η νομοθετική επιτροπή της Γερουσίας απέρριψε την Τετάρτη το νομοσχέδιο αυτό, εκφράζοντας τις έντονες επιφυλάξεις ενός μέρους του σώματος αυτού. Η επιτροπή υιοθέτησε απόφαση σύμφωνα με την οποία το κείμενο του νομοσχεδίου αντιβαίνει στο Σύνταγμα.

Ωστόσο το νομοσχέδιο αναμένεται να υποβληθεί προς έγκριση κατά τη συνεδρίαση της Γερουσίας τη Δευτέρα και φαίνεται ότι μία πλειοψηφία έχει διαμορφωθεί υπέρ του νομοσχεδίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: