www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Σήμερα οι απολογίες τριών εκ των «αρχηγικών» στελεχών


Το δρόμο για τις φυλακές πήραν 28 από τους 47 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν ενώπιον του 3ου τακτικού ανακριτή Θεσσαλονίκης για την υπόθεση τοκογλυφίας, ενώ σήμερα η διαδικασία συνεχίζεται με τις απολογίες των τριών εκ των τεσσάρων φερόμενων ως αρχηγών των εγκληματικών οργανώσεων. Μεταξύ τους είναι και ο 58χρονος γνωστός επιχειρηματίας της Θεσσαλονίκης που φέρεται να είχε κεντρικό ρόλο στο κύκλωμα τοκογλυφίας.

Ο τέταρτος «αρχηγός» απολογήθηκε χθες Κυριακή και κρίθηκε προφυλακιστέος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 38χρονος κατά την ανάκρισή του, αρνήθηκε οποιαδήποτε συμμετοχή του στην οργάνωση, όπως και τον αρχηγικό ρόλο που του αποδίδεται (σ.σ.κατηγορείται ότι ήταν επικεφαλής
της τρίτης οργάνωσης).

Ανάμεσα στους 28 που κρίθηκαν προφυλακιστέοι με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, είναι ο επικεφαλής της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Ειδικών Υποθέσεων Θεσσαλονίκης του ΣΔΟΕ, ένας εν ενεργεία αστυνομικός κι ένας απότακτος, ένας πρώην υπάλληλος ιδιωτικής τράπεζας, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής -σερβικής καταγωγής- του ΠΑΟΚ και ο υπάλληλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Στους 19 που αφέθηκαν ελεύθεροι με χρηματικές εγγυήσεις και τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό του τόπου διαμονής τους, περιλαμβάνονται -μεταξύ άλλων- ο δημοσιογράφος της ΕΤ3 (με εγγύηση 200.000 ευρώ), δύο ανώτερα στελέχη τραπεζών (με εγγυήσεις 100.000 και 200.000 ευρώ, αντιστοίχως), εφοριακός (προϊστάμενος Τμήματος της ΔΟΥ Καλαμαριάς με εγγύηση 200.000 ευρώ) και δύο δικηγόροι (από 100.000 ευρώ εγγύηση έκαστος).

Αξιοσημείωτα είναι δύο ακόμη στοιχεία που ήρθαν στη δημοσιότητα. Στη δικογραφία περιλαμβάνεται συνομιλία (αρ. καταγεγραμμένης από την αστυνομία συνομιλίας 3685) του φερόμενου ως αρχηγού της δεύτερης οργάνωσης, με τον εν αργία τελούντα περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη, ο οποίος του ζητάει να «βοηθήσει» γνωστούς του. Επίσης, όπως έγινε γνωστό, το υπουργείο Οικονομικών όσο και το υπουργείο Δικαιοσύνης νοικιάζουν στη Θεσσαλονίκη ακίνητα του 58χρονου φερόμενου ως κεντρικού «εγκέφαλου» και των τεσσάρων οργανώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: