www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Μέρκελ: «Δεν τα έχουμε καταφέρει ακόμα με την Ελλάδα»

«Δεν τα έχουμε καταφέρει ακόμα». Με αυτήν τη δήλωση, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ εξέφρασε τις αμφιβολίες της για την οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας. Σε συνέντευξη που έδωσε σε έξι ευρωπαϊκές εφημερίδες (El Pais, The Guardian, Gazeta, Le Monde, Suddeutche Zeitung), η κυρία Μέρκελ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι, παρά τις προσπάθειες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός, αλλά και η διεθνής κοινότητα, η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας παραμένει ρευστή.


Όπως αναφέρει στο δημοσίευμα της η βρετανική εφημερίδα «The Guardian», λίγες ημέρες πριν τη σημαντική ευρωπαϊκή σύνοδο, η Μέρκελ θέλει να οριστικοποιήσει μια νέα διεθνή συνθήκη μεταξύ των κυβερνήσεων της ευρωζώνης, που σκοπό θα έχει να τεθεί το γερμανικό φορολογικό μοντέλο,
καθώς και η δημοσιονομική πειθαρχία, σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η καγκελάριος παραδέχτηκε ότι έχει αμφιβολίες για την στρατηγική που ακολούθησε εν μέσω κρίσης.

«Δεν έχουν ξεπεράσει την οικονομική κρίση ακόμα» είπε η καγκελάριος και συνέχισε: «Φυσικά υπάρχει και η Ελλάδα, μια ιδιαίτερη περίπτωση, όπου, παρόλες τις προσπάθειες που κάναμε και εμείς, αλλά και οι ίδιοι οι Έλληνες, δεν έχουμε καταφέρει να σταθεροποιήσουμε την οικονομική κατάσταση της χώρας».

Επίσης, μίλησε και για ενδεχόμενη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής πολιτικής ένωσης, με πολλές περισσότερες εθνικές εξουσίες, που θα υπόκεινται σε μόα κεντρική κυβέρνηση, ενώ ανέφερε ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο θα μπορούσε να αναλάβει το ρόλο του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ευρώπης.

Ερωτηθείσα για την ευρωπαϊκή αντίδραση που αντιμετώπισε στις Βρυξέλλες και το Παρίσι, κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών, όπου το Βερολίνο προσπαθούσε συχνά να επιβάλει τους όρους του, η κυρία Μέρκελ εξήγησε: «Καλοί πολιτικοί έχουν πάντα αμφιβολίες. Αυτός είναι ένας τρόπος για να επανεξετάζουν συνεχώς το αν είναι στο σωστό δρόμο».



Δεν υπάρχουν σχόλια: