www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Σκληρή κριτική από τη Β. Παπανδρέου στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ


Σκληρή κριτική στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για την πρωθυπουργική του θητεία άσκησε από το βήμα του Εθνικού Συμβουλίου η Βάσω Παπανδρέου, επιρρίπτοντάς του ευθύνες για την κατάσταση στη χώρα και στο ΠΑΣΟΚ.

Η κ. Παπανδρέου τάχθηκε υπέρ της εκλογής νέας ηγεσίας του Κινήματος τώρα, ενώ αναφερόμενη στην περίπτωση διεξαγωγής εκλογών τον Απρίλιο τόνισε ότι «θα παραδώσουμε μια χώρα καθημαγμένη».

Κατηγόρησε επίσης «ορισμένους» από όσους μίλησαν, τους οποίους όμως δεν κατονόμασε, ότι δεν μίλησαν με ειλικρίνεια και πρόσθεσε ότι η ειλικρίνεια έλειψε τα 2,5 χρόνια, μέχρι που «η κυβέρνησή μας κατέρρευσε».

Αναφερόμενη στον Γ. Παπανδρέου, είπε ότι αναγνωρίζει ότι έδωσε την προσωπική του μάχη. Όμως, πρόσθεσε, τη μάχη τη χάσαμε από την προεκλογική περίοδο. Μάλιστα, η κ. Παπανδρέου κατηγόρησε την ηγεσία του Κινήματος ότι γνώριζε τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, αλλά
θέλησε να κρύψει την πραγματικότητα.

Τόνισε επίσης ότι η κυβέρνηση πορεύθηκε χωρίς πυξίδα και άρχισε τους πειραματισμούς με ερασιτεχνικό τρόπο. Παραλάβαμε, πρόσθεσε, ένα διαλυμένο κράτος από τη ΝΔ και το αποτελειώσαμε.

Κατηγόρησε επίσης τον κ. Παπανδρέου για ερασιτεχνική άμυνα στις επιθέσεις των αγορών, ενώ άσκησε κριτική και στο σύνολο της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας, τονίζοντας ότι οι ηγεσίες όλων των κομμάτων είναι κατώτερες των περιστάσεων.

Τάχθηκε πάντως υπέρ της ψήφισης της νέας δανειακής σύμβασης, αλλά τόνισε ότι αυτή θα φέρει νέα δάκρυα και νέο αίμα για την κοινωνία, και επανέλαβε ότι η άλλη λύση θα είναι καταστροφή.

Ζήτησε, τέλος, από τον Γιώργο Παπανδρέου να κάνει σκληρή αυτοκριτική, για τον τρόπο που άσκησε την εξουσία, για το ότι, όπως υποστήριξε, μια μικρή ομάδα στελεχών έπαιρνε τις αποφάσεις και εμείς καλούμασταν να τις ψηφίσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: