www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Να καταθέσει τώρα για την υπόθεση του ελλείμματος ζητεί ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ


Υπόμνημα με το οποίο ζητά να καταθέσει πρώτα εκείνος και οι μάρτυρες που προτείνει και στη συνέχεια να αποφασίσουν οι εισαγγελικές αρχές για την τύχη της προκαταρκτικής έρευνας του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη σχετικά με το έλλειμμα του 2009 κατέθεσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) Ανδρέας Γεωργίου στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη.

Ο φάκελος της υπόθεσης των καταγγελιών για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος βρίσκεται στα χέρια του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου
Νίκου Παντελή, ο οποίος και θα αποφασίσει για το εάν θα τον διαβιβάσει ή όχι στη Βουλή. Ο κ. Τέντες, θα διαβιβάσει αύριο το υπόμνημα του κ. Γεωργίου στον κ. Παντελή, ο οποίος μελετά την υπόθεση.

Ο κ. Γεωργίου περίμενε να τον καλέσει ο κ. Πεπόνης να καταθέσει ως ύποπτος, αλλά αντί για αυτό ο οικονομικός εισαγγελέας διαβίβασε την υπόθεση στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, προκειμένου να αποσταλεί στη Βουλή.

Ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ έχει απορρίψει ως εντελώς αβάσιμες τις κατηγορίες που δέχεται από μέλη του Δ.Σ. της Αρχής περί ηθελημένου «φουσκώματος» του ελλείμματος του 2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια: