www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Στέλεχος του ΣΔΟΕ και δημοσιογράφος μέλη εγκληματικής οργάνωσης

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για την εξάρθρωση τεσσάρων εγκληματικών οργανώσεων, τα μέλη των οποίων φέρεται να εμπλέκονται σε πολυάριθμες υποθέσεις εκβιάσεων, τοκογλυφίας, απάτης και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Μεταξύ των 47 συλληφθέντων, περιλαμβάνονται ανώτερο στέλεχος του ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης , εφοριακός υπάλληλος, τραπεζικά στελέχη, δικηγόροι καθώς και δημοσιογράφος και αστυνομικός.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται και δύο ακόμη αστυνομικοί, που κατηγορούνται για παθητική
δωροδοκία και παράβαση καθήκοντος

Υπολογίζεται ότι από την παράνομη δραστηριότητα των εγκληματικών οργανώσεων το Ελληνικό Δημόσιο έχει στερηθεί έσοδα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως προκύπτει από την έρευνα, μέλη της μιας εγκληματικής οργάνωσης απαιτούσαν εκβιαστικά χρήματα, για παροχή «προστασίας», από μεγάλο αριθμό ιδιοκτητών καταστημάτων σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, αποκομίζοντας παράνομα μεγάλα χρηματικά ποσά.

Επιπλέον, και οι τέσσερις εγκληματικές οργανώσεις δραστηριοποιούνταν σε υποθέσεις τοκογλυφίας, καθώς απαιτούσαν εκβιαστικά την καταβολή παράνομων τόκων, από ιδιώτες, στους οποίους παρείχαν διάφορα χρηματικά ποσά, ως δάνεια με υπέρμετρους τοκογλυφικούς όρους, ενώ ενέχονται και σε μεγάλο αριθμό υποθέσεων απάτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: