www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί Αθήνας και Πειραιά


Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους μέχρι την Παρασκευή αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί της Αθήνας και του Πειραιά, στις χθεσινές τους γενικές συνελεύσεις.

Αυτό σημαίνει ότι μέχρι την Παρασκευή οι φαρμακοποιοί δεν θα χορηγούν με πίστωση φάρμακα στους ασφαλισμένους σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.

Χθες πάντως ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, προειδοποίησε τους φαρμακοποιούς ότι αν συνεχίσουν να μη χορηγούν φάρμακα στους ασφαλισμένους όλων των ταμείων θα προχωρήσει σε κατάργηση των συμφωνιών των ασφαλιστικών
ταμείων με τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους και στην κατάρτιση μεμονωμένων συμβάσεων με φαρμακεία.

Παράλληλα, οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι γιατροί του ΙΚΑ και οι ιδιώτες γιατροί συνεχίζουν και σήμερα τις κινητοποιήσεις τους.

Συγκεκριμένα, οι γιατροί του ΙΚΑ πραγματοποιούν επαναλαμβανόμενες πανελλαδικές 24ωρες απεργίες έως και την Παρασκευή, ζητώντας την κατοχύρωση εργασιακών, ασφαλιστικών και μισθολογικών προβλέψεων των ιατρών στον ΕΟΠΥΥ.

Οι ιδιώτες γιατροί, με απόφαση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών ΙΣΑ , θα απέχουν από τα ιατρεία τους μέχρι και σήμερα Τρίτη, ενώ και οι νοσοκομειακοί γιατροί συνεχίζουν την αποχή από τα εξωτερικά ιατρεία, ζητώντας «πάγωμα» των περικοπών στο ειδικό ιατρικό μισθολόγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: