www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Ρωγμές στα φτερά ενός Airbus A380 εντόπισαν οι προληπτικοί έλεγχοι


Οι μηχανικοί που επιθεωρούν τα Airbus Α380 για ρωγμές στα φτερά μετά από σύσταση των ευρωπαϊκών Αρχών εντόπισαν προβλήματα σε τουλάχιστον ένα αεροσκάφος.

Οι ευρωπαϊκές Αρχές ασφαλείας των αεροπορικών μεταφορών διέταξαν επείγουσες επιθεωρήσεις στο ένα τρίτο περίπου του στόλου των τεράστιων αεροσκαφών την περασμένη εβδομάδα αφότου δυο τύποι ρωγμών ανακαλύφθηκαν στον ίδιο τύπο βραχίονα μέσα από τα φτερά του μεγαλύτερου αεροσκάφους του κόσμου.

Οι εταιρείες που έχουν αεροσκάφη αυτού του τύπου έχουν διορία έως την Παρασκευή για να ολοκληρώσουν την πρώτη φάση των ελέγχων, μετά από τους οποίους η Airbus ή οι ρυθμιστικές Αρχές
ασφαλείας αναμένεται να δώσουν πλήρη ενημέρωση σχετικά με τα οποιαδήποτε νέα ευρήματα.

Η Airbus, η οποία επιμένει ότι το A380 είναι ασφαλές για να πετάξει, αρνήθηκε να σχολιάσει οποιαδήποτε προσωρινά αποτελέσματα ενώ οι αεροπορικές εταιρείες κάνουν τους ελέγχους στο πλαίσιο του χρονοδιαγράμματος που καθορίστηκε από τις ρυθμιστικές Αρχές.

Ωστόσο εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι τα πρόσφατα γεγονότα έδειξαν ότι η διαδικασία της βιομηχανίας για συνεχή αξιολόγηση, με σκοπό τον εντοπισμό και την επισκευή τυχόν ελαττωμάτων πριν γίνουν πηγή κινδύνου, εξελίσσεται ομαλά.

Από τα 60 Airbus A380 που βρίσκονται σε κυκλοφορία ελέγχονται περίπου 20 αεροσκάφη της Singapore Airlines, της Emirates και της Air France.



Δεν υπάρχουν σχόλια: