www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Ο καιρός στις 19.01.2012


Παροδικά αυξημένες νεφώσεις στο Αιγαίο με ασθενή βροχή ή χιονόνερο τις πρωινές ώρες στην Κρήτη και στην Εύβοια, λίγα χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά των παραπάνω περιοχών και σταδιακή βελτίωση του καιρού, περιμένουμε την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με λίγες μόνο νεφώσεις, ενώ στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί ισχυρός παγετός που τοπικά στη Δυτική Μακεδονία θα είναι ολικός.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -18 έως 5 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από -8 έως 8, στη Δυτική Ελλάδα από -5 έως 10 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -6 έως 10, στο Βόρειο και Βορειοανατολικό Αιγαίο από 0 έως 7 βαθμούς και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου από 2 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα νότια τοπικά σχεδόν θυελλώδεις, αλλά από τις απογευματινές ώρες και από τα βορειοδυτικά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς μέτριους. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, ενώ στον Κορινθιακό θα επικρατήσει δυτικόρεύμα εντάσεων 6 με 7 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις κυρίως στα βόρεια και ανατολικά, περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 9 βαθμούς αλλά στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 6. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό και στο Νότιο Ευβοϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι και από το βράδυ νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Ηλιοφάνεια και παγετό τις πρωινές ώρες, περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 4 με 5 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: