www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Ο καιρός στις 18.01.2012


Παροδικά αυξημένες νεφώσεις στο Αιγαίο, στην Εϋβοια και στην Κρήτη με κατά τόπους βροχή ή χιονόνερο, λίγα χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά και πιθανόν σε περιοχές της Εύβοιας και των Σποράδων με πολύ χαμηλό υψόμετρο, περιμένουμε την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι βελτιωμένος με λίγες μόνο νεφώσεις, ενώ στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί ισχυρός παγετός που τοπικά στη Μακεδονία θα είναι ολικός.

Η θερμοκρασία σε πολύ χαμηλά επίπεδα θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -18 έως 5 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από -12 έως 6, στη Δυτική Ελλάδα από -7 έως 10 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -6 έως 9, στο Βόρειο και Βορειοανατολικό Αιγαίο από -4 έως 6 βαθμούς και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου από 0 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά ισχυροί άνεμοι βορείων διευθύνσεων θα πνέουν στο Αιγαίο, με τάσεις ενίσχυσης το βράδυ στα Δωδεκάνησα σε σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι.

Τοπικές νεφώσεις στα βόρεια και ανατολικά περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 7 με 8 βαθμούς αλλά στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 5. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό και στο Νότιο Ευβοϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι και από το βράδυ τοπικά ισχυροί.

Ηλιοφάνεια και ισχυρό παγετό τις πρωινές ώρες, περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 3 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι και στα ανοικτά ισχυροί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: