www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Κριτική 10 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τη διαχείριση της ΔΕΗ


Επικρίσεις σχετικά με την ενεργειακή στρατηγική της χώρας και τη διαχείριση της ΔΕΗ, η οποία, όπως αναφέρουν, αντιμετωπίζει δανειακές υποχρεώσεις πάνω από 700 εκατ. ευρώ και για πολλοστή φορά επιβάλει μεσοσταθμική αύξηση 12,2% των τιμολογίων της, διατυπώνουν 10 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σε ερώτησή τους προς τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργο Παπακωνταντίνου.

«Η κατάσταση στη ΔΕΗ  παραμένει
αδιέξοδη και η δραστική μείωση του επενδυτικού της προγράμματος είναι άμεσα ορατή. Την ίδια ώρα παρουσιάζεται ανοχή στην είσπραξη ληξιπρόθεσμων χρεών, ενώ ταυτόχρονα οι Έλληνες καλούνται συνεχώς να πληρώνουν απανωτές αυξήσεις στους λογαριασμούς τους», αναφέρουν οι βουλευτές.

Επικρίνουν το γεγονός ότι επί δύο χρόνια κανένα επιχειρησιακό σχέδιο δεν έχει εγκριθεί, επισημαίνοντας την ανάγκη «να προχωρήσει επιτέλους η ΔΕΗ στην υλοποίηση του επενδυτικού της προγράμματος και στην ανανέωση και εκσυγχρονισμό των μονάδων της ώστε να βελτιώσει το κόστος παραγωγής της».

Την ερώτηση υπογράφουν οι: Λούκα Κατσέλη, Ιωάννης Βλατής, Ιωάννης Αμοιρίδης, Γεώργιος Ντόλιος, Δημήτριος Καρύδης, Νικόλαος Ζωΐδης, Αθανάσιος Παπαγεωργίου, Σπυροπάνος Μαργέλης, Σπυρίδων Μοσχόπουλος, Γεώργιος Κασσάρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: