www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Από 1η Μαρτίου τέλος το ιδιωτικό απόρρητο από τη Google!


Η Google ανακοίνωσε σήμερα ότι αλλάζει τους όρους χρήσης της και θα αρχίσει να παρακολουθεί τους χρήστες της διαμέσου όλων των εφαρμογών της, όπως το email, το Search, το YouTube και κανείς δεν μπορεί να εξαιρεθεί.

Η αλλαγή θα ισχύσει από πρώτη Μαρτίου. Μετά από τότε, αν κάποιος συνδεθεί στον Google λογαριασμό του για να χρησιμοποιήσει οτιδήποτε, η εταιρεία αποκτά το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες του και για άλλες υπηρεσίες της.

Με άλλα λόγια, οι πληροφορίες από το τι ψάχνεις, τα email που στέλνεις, τα μέρη που κοιτάζεις στο Google Maps, τα video που παρακολουθείς στο YouTube, οι συνομιλίες που έχεις στο Google+, θα συλλέγονται όλες μαζί.

Μεταξύ άλλων αρχών της, το νούμερο τέσσερα ανάφερε:
Οι άνθρωποι έχουν διαφορετικές ανησυχίες και ανάγκες σε σχέση με το ιδιωτικό τους απόρρητο. Για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες όλων των χρηστών, η Google προσπαθεί να τους προσφέρει
ουσιαστικές και προσωπικές επιλογές για το πως χρησιμοποιούνται οι προσωπικές τους πληροφορίες. Πιστεύουμε ότι οι προσωπικές πληροφορίες δεν πρέπει να αιχμαλωτίζονται και δεσμευόμαστε στο να παράγουμε προϊόντα που επιτρέπουν στους χρήστες να εξάγουν τις πληροφορίες τους σε άλλες υπηρεσίες. Δεν πουλάμε τις πληροφορίες των χρηστών.

Οι σημερινές αλλαγές αντιτίθονται στα παραπάνω. Εξαλείφεται κάθε προσωπική επιλογή, και επίσης, από 1ης Μαρτίου, όλα αυτά που μπορείς να κάνεις σχετικά ανώνυμα σήμερα, θα συνδέονται με το όνομα σου, το πρόσωπο σου, το τηλέφωνο σου.

Οι αλλαγές έρχονται λίγο μετά από την αλλαγή που έκανε η Google και ανανέωσε τα αποτελέσματα του search για να συμπεριλάβει και τα αποτελέσματα των κοινωνικών δικτύων, το ονομαζόμενο: “Search plus Your World”. Αν και δέχτηκε σκληρη κριτική από όλο τον ιστό, τουλάχιστον τότε έδινε στους χρήστες της την επιλογή της μη συμμετοχής.



Δεν υπάρχουν σχόλια: