www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Τελεσίγραφο Κουρή στους εργαζομένους

Με τελεσίγραφο απάντησε η πλευρά Κουρή στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων που τον τελευταίο περίπου ένα χρόνο βρίσκονται στη δύσκολη θέση να εργάζονται χωρίς να πληρώνονται ενώ τους τελευταίους 4 μήνες αναμένεται η απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης για υπαγωγή του Alter ή όχι στο άρθρο 99.

Οπως σημειώνεται σε ανακοίνωση με την υπογραφή «Γιώργος Α. Κουρής» μετά τη χθεσινή άρνηση διαπραγμάτευσης των εργαζομένων η οικογένεια Κουρή καλεί τους εργαζομένους «για τελευταία φορά να συμβάλουν στη σωτηρία του καναλιού» ενώ οι «οι σχετικές προτάσεις ισχύουν μόνο για 48 ώρες από σήμερα 22/12/11 και ώρα 20:00».

Στη χθεσινή συνάντηση προτάθηκε σε 250 εργαζομένους να αποχωρήσουν οικειοθελώς υπό τη μορφή εθελουσίας παίρνοντας τα 5 εκ. ευρώ (δεδουλευμένα και αποζημιώσεις) που η

οικογένεια Κουρή έχει στη διάθεσή της αυτή τη στιγμή από τον νέο επενδυτή και όσοι μείνουν να συνεχίσουν να δουλεύουν χωρίς να πληρώνονται με το ενδεχόμενο κάποια στιγμή να πάρουν τα δεδουλευμένα τους.

Σε αντίθετη περίπτωση, αναπόφευκτα θα οδηγηθεί το κανάλι σε πτώχευση. Επίσης, τονίζει ότι με την παρέλευση του 48ώρου αποδεσμεύονται «όλα τα πρωτοκλασσάτα και ηγετικά στελέχη του Alter».

Η επιστολή της πλευράς Κουρή

«Η οικογένεια Κουρή σε μια ύστατη προσπάθεια διάσωσης του Alter Channel, προκάλεσε χθες το απόγευμα συνάντηση – συζήτηση στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ με την συμμετοχή εκπροσώπων των δύο πλευρών και των δικηγόρων τους.

Οι προτάσεις της οικογένειας Κουρή, η οποία με χίλια ζόρια κατόρθωσε να προσελκύσει το ενδιαφέρον σοβαρού και αξιόπιστου επενδυτή, ο οποίος προς τιμή του αρνήθηκε να δεχθεί την εξασφάλιση του με την υποθήκευση σημαντικού ακινήτου που του προσφέρθηκε, απορρίφθηκαν χωρίς καμία αντιπροσφορά από τους εργαζομένους.

Ύστερα από αυτό η οικογένεια Κουρή, η οποία κατά τη διάρκεια του τελευταίου δωδεκάμηνου έχει διαθέσει περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ δικά της χρήματα, καλεί για τελευταία φορά τους εργαζομένους να συμβάλουν στη σωτηρία του καναλιού και την εξυγίανση της λειτουργίας του.

Και επειδή αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να σέρνεται, οι σχετικές προτάσεις ισχύουν μόνο για 48 ώρες απο σήμερα 22/12/11 και ώρα 20:00.

Είναι προφανές ότι σε αντίθετη περίπτωση δεν έχει νόημα η συνέχιση της διαδικασίας του Αρθρου 99 και είναι αναπόφευκτη η ενεργοποίηση των άλλων γνωστών διατάξεων του πτωχευτικού κώδικα, γεγονός που θα οδηγήσει το κανάλι σε πτώχευση οπότε θα χαθούν τα πάντα μαζί με τις σχετικές συχνότητες οι οποιες θα περάσουν στο κρατος.

Και δύο σημαντικές παρατηρήσεις:

α) Αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη μας προς τις πιστώτριες τράπεζες, οι οποίες στο σύνολό τους σχεδόν αποδέχθηκαν την κεφαλοποίηση των χρεών μας.

β) Για το σημερινό κατάντημα του καναλιού δεν υπάρχει καμία απολύτως δική μας ευθύνη γιατί ούτε συμμετείχαμε ενεργά στη Διοίκηση ούτε και ασκήσαμε ποτέ Διαχείριση στην εταιρία.

Επομένως όσοι, δολίως και συκοφαντικά ισχυρίζονται το αντίθετο, να είναι σίγουροι ότι σύντομα θα λογοδοτήσουν στα ποινικά και αστικά δικαστήρια.

Τέλος, δηλώνουμε οτι μετά την παρέλευση του 48ωρου αποδεσμεύουμε όλα τα πρωτοκλασσάτα και ηγετικά στελέχη του Alter, χάρη στα οποία το κανάλι είχε καταλάβει την πρώτη θέση στην ενημέρωση, τους ευχαριστούμε θερμά που περίμεναν τόσους μήνες γιατί είχαν πιστέψει την προσπάθεια μας για την επαναλειτουργία του σταθμού και είναι πλέον ελεύθεροι να διαπραγματευτούν την επόμενη εργασία τους.

Γιώργος Α. Κουρής
Αθήνα, 22 Δεκεμβρίου 2011»

Δεν υπάρχουν σχόλια: