www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στην πολιτική ηγεσία


Τα κάλαντα στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και τη σύζυγό του έψαλαν σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Ομιλος Βρακοφόρων Κρήτης, καθώς και η χορωδία και το χορευτικό τμήμα του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας.


Αύριο, παραμονή των Χριστουγέννων, στον κ. Παπαδήμο και τη σύζυγό του, θα πουν τα κάλαντα η Ενωση Ηπειρωτών Αγ. Δημητρίου, η Ενωση Καλυμνίων Αττικής και η Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδας.


Συλλόγους από διάφορα μέρη της Ελλάδας, που έψαλαν τα κάλαντα και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς, υποδέχτηκε και ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος.
Πρώτος, ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης έψαλλε παραδοσιακά κάλαντα και μαντινάδες του
νησιού και χόρεψε κρητικούς χορούς με συνοδεία λύρας και λαού του.


Ακολούθησαν τα παιδιά και οι νέοι του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων που έψαλαν τα παραδοσιακά κάλαντα και αμέσως μετά προσήλθε η παιδική χορωδία της Αδελφότητας Πλεσσιτών Κασταναχωρίου Ηπείρου «Αγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος», που έψαλε τα ηπειρώτικα κάλαντα και χόρεψε ηπειρώτικους χορούς.


Η Χορωδία παιδιών εργαζομένων και το χορευτικό συγκρότημα της Ελληνικής Αστυνομίας, τραγούδησαν το «τρίγωνα κάλαντα» και χόρεψαν τσάμικο.


Τελευταία προσήλθε η Πολιτιστική Μουσικοχορευτική Ομάδα Καστελλόριζου που έψαλλε τα δωδεκανησιακά κάλαντα των Χριστουγέννων και είπαν μαντινάδες και ένα τραγούδι αφιερωμένο στη Κυρά της Ρω.


Ο κ. Πετσάλνικος ευχήθηκε σε όλους δύναμη και αισιοδοξία που έχει ανάγκη η χώρα για να ξεπεράσει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει και μοίρασε γούρια για τη νέα χρονιά.
Τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα άκουσε και η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, στα γραφεία της Δημοκρατικής Συμμαχίας.


Πρώτοι της έψαλαν τα καλάντα ο ποντιακός σύλλογος «Αξέχαστες Πατρίδες», που εκπροσώπησε και την Πανποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, και στη συνέχεια ο Σύλλογος Καστελλοριζιων και τα παιδιά της Κιβωτού.


Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας αντάλλαξε ευχές και έδωσε σε όλους γούρια για τη νέα χρονιά. Σε δήλωσή της, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι ο ελληνικός λαός κατάφερε να τα βγάλει πέρα όταν βάλαμε το συλλογικό συμφέρον πάνω από το ατομικό και ευχήθηκε σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες καλές γιορτές, υγεία και ηρεμία.


Στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Α. Παπανδρέου, θα ψάλει τα Κάλαντα των Χριστουγέννων, στις 2.15 μ.μ., στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Κρητικών Σωματείων.


Οι επιτροπές ανέργων Ανατολικών Συνοικιών, Καλλιθέας και του σωματείου εμποροϋπαλλήλων θα πουν τα κάλαντα στη γενική γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό, αύριο Σάββατο και ώρα 9:30 πμ.
Στον Πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα, θα ψάλουν τα κάλαντα το Σάββατο και ώρα 12:00 ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης, στα γραφεία του Συνασπισμού.






Δεν υπάρχουν σχόλια: