www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

«Θα διερευνηθούν οι καταγγελίες των οικονομικών εισαγγελέων»


Σοβαρές χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος Παναγιώτης Μπρακουμάτσος τις καταγγελίες περί παρεμβάσεων στο έργο τους από τον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη και τον αναπληρωτή οικονομικό εισαγγελέα Σπύρο Μουζακίτη, οι οποίοι υπέβαλαν χθες την παραίτησή τους.

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό Σκάι ο κ. Μπρακουμάτσος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι εν λόγω καταγγελίες θα διερευνηθούν από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.



Οι δύο εισαγγελείς υπέβαλαν την παραίτηση τους από τα καθήκοντα των οικονομικών εισαγγελέων, στον αρμόδιο για οικονομικά θέματα αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Νίκο Παντελή, ζητώντας την αντικατάσταση τους απο το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο. «Δεν δεχόμαστε να είμαστε εισαγγελείς υπό απαγόρευση και καθ΄ υπαγόρευση», ανέφεραν,
σύμφωνα με πληροφορίες, στην επιστολή παραίτησής τους.

Επιπλέον έκαναν λόγο για «πολυποίκιλα οικονομικά συμφέροντα» που παρεμποδίζουν το έργο τους και αναφέρονται σε τροπολογία - σχέδιο νόμου που προωθείται από το υπουργείο Οικονομικών και το οποίο ορίζει ότι τη θέση του οικονομικού εισαγγελέα θα καταλαμβάνει πλέον αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

«Δεν δεχόμαστε να αποτελέσουμε άλλοθι και μια θεσμική κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τα πολυποίκιλα οργανωμένα συμφέροντα και τους ποικιλώνυμους εκφραστές τους που δραστηριοποιούνται και αναπτύσσονται στη γκρίζα ζώνη του οικονομικού εγκλήματος», υπογράμμισαν μεταξύ άλλων.

Αιχμηρή ήταν η αντίδραση των υπουργών Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου και Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου. Σε κοινή τους ανακοίνωση ανέφεραν πως οι εισαγγελείς επιχειρούν να δημιουργήσουν την εντύπωση της παρέμβασης στο έργο τους, χαρακτηρίζοντας τη δημόσια αντίδρασή τους βεβιασμένη και υπερβολική

Δεν υπάρχουν σχόλια: