www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

ΝΔ: Αστεία η απόπειρα Γιλμάζ να ανασκευάσει


Αστεία χαρακτηρίζει ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, την απόπειρα του πρώην Τούρκου πρωθυπουργού Μεσού Γιλμάζ να ανασκευάσει τις δηλώσεις του περί εμπρησμών ελληνικών δασών από Τούρκους πράκτορες τη δεκαετία του '90.

«Η προσπάθεια του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας κ. Μεσούτ Γιλμάζ να ανασκευάσει τα όσα απεκάλυψε για την ανάμειξη των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών στους εμπρησμούς ελληνικών δασών είναι -το λιγότερο- αστεία», αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Παναγιωτόπουλος, γι αυτό και, όπως εκτιμά, «περισσότερο
επιβεβαιώνει, παρά διαψεύδει, την αλήθεια των καταγγελιών που έκανε».

Ωστόσο όπως επισημαίνει, οι αποκαλύψεις Γιλμάζ δεν αφορούν μόνο στην Ελλάδα και στην Τουρκία, αλλά πρέπει να απασχολήσουν και τα αρμόδια θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προς την οποία θέλει να βρεθεί εγγύτερα η σημερινή Τουρκία.


Το θέμα, που έχει προκύψει, είναι τεράστιο και είναι επιτακτικό καθήκον της κυβέρνησης Ερντογάν να αποδείξει ότι υπάρχει Κράτος Δικαίου στην Τουρκία, το οποίο είναι σε θέση να ερευνήσει τις αποκαλύψεις Γιλμάζ και να φέρει στο φώς όλα τα στοιχεία που θα προκύψουν, εκτιμά ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, τονίζοντας πως εκτός από την πλήρη και σε βάθος ενημέρωση, η τουρκική πλευρά οφείλει να αποκαταστήσει τη βαρύτατη ζημία, που προκλήθηκε σε βάρος της χώρας μας και να δεσμευθεί δημόσια ότι δεν θα επαναληφθούν τέτοιου είδους “βρώμικες επιχειρήσεις” των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών. ορεί να σταματήσει εδώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: