www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Ο καιρός στις 31.12.2011


Bροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στη Δυτική, Κεντρική και Νότια Ελλάδα, στο Ανατολικό Αιγαίο, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στη Θράκη, παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και της Ηπείρου με χαμηλότερο υψόμετρο και σταδιακή επικράτηση πολύ ενισχυμένων βορείων ανέμων στα πελάγη, περιμένουμε το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά κυρίως στο Ανατολικό Αιγαίο, στη Θράκη και στην Κρήτη. Σταδιακά και από τα βορειοδυτικά ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση, με τα φαινόμενα τη νύχτα να περιοριζονται κυρίως στο Αιγαίο και στην Εύβοια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 6 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα με τη μέγιστη στη Θράκη να φτάνει τους 8 βαθμούς, από 0 έως 10 στην Κεντρική Ελλάδα και στην Ήπειρο, από 2 έως 13 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 8 έως 15 βαθμούς στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα αγγίξουν τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Μέτριοι μέχρι ισχυροί άνεμοι δυτικών διευθύνσεων θα πνέουν στο Αιγαίο, στρεφόμενοι από τα βόρεια σε βόρειους και ενισχυόμενοι σε σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά θυελλώδεις. Μέτριοι μέχρι ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο, ενισχυόμενοι μετά το μεσημέρι σε σχεδόν θυελλώδεις και στα ανοικτά θυελλώδεις.

Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με παροδική βροχή ή καταιγίδα μετά το μεσημέρι και λίγα χιόνια στην Πάρνηθα, περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βόρεια και ανατολικά. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 13 βαθμούς, αλλά στα βόρεια δε θα ξεπεράσει τους 10. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό και στο Νότιο Ευβοϊκό θα πνέουν αρχικά δυτικοί σχεδόν μέτριοι, αλλά το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν σε ισχυρούς μέχρι σχεδόν θυελλώδεις.

Νεφώσεις με χιονόνερο στην πόλη, χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά και γρήγορη βελτίωση του καιρού μετά το μεσημέρι, περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 6 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις και στα ανοικτά θυελλώδεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: