www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Ο καιρός στις 23.12.2011


Συνέχιση της κακοκαιρίας περιμένουμε την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011, στη Δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη Στερεά, τη Βόρεια και Ανατολική Πελοπόννησο, τις Σποράδες, την Κρήτη και το Ανατολικό Αιγαίο, με βροχές και χιόνια στα ορεινά των νοτιότερων περιοχών και χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια, ακόμα και σε πεδινές περιοχές κυρίως της Μακεδονίας. Από το μεσημέρι πάντως και μετά τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν, από βορά προς νότο, σταδιακή εξασθένηση. Στο Ιόνιο και τη Δυτική Ελλάδα αναμένονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές το πρωί στη Δυτική Πελοπόννησο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -4 έως 8 βαθμούς με τη μέγιστη στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία να μην ξεπερνάει τους 4 βαθμούς, στην Ήπειρο από 4 έως 11,στην υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα από 7 έως 13 βαθμούς, στη Κεντρική Ελλάδα από 3 έως 6 βαθμούς, στη Νότια Ελλάδα από 7 έως 11 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές από 10 έως 14 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο αρχικά θα πνέουν ασθενείς αλλά το μεσημέρι θα στραφούν σταδιακά σε βόρειους – βορειοδυτικούς σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις. Στο Βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις έντασης 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι και το πρωί στο Νότιο Ιόνιο ισχυροί.

Νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους και χιονοπτώσεις στα δυτικά και βόρεια ορεινά, περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική, με τα φαινόμενα να εξασθενούν από το απόγευμα και μετά. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 11 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό και το Νότιο Ευβοϊκό θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, αρχικά σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, με ενίσχυση από το μεσημέρι σε σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις.

Νεφώσεις με χιονοπτώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες και γρήγορη εξασθένηση των φαινομένων, περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 2 με 3 βαθμούς. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις με μικρή εξασθένηση από το μεσημέρι.


Δεν υπάρχουν σχόλια: