www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Ο καιρός τη Δευτέρα 18.10.2010

Σημαντική επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες σε ολόκληρη τη χώρα (με κατά τόπους έντονα φαινόμενα) και σημαντική ενίσχυση των νοτίων ανέμων στο Αιγαίο, περιμένουμε τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 ως 19 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, 16 ως 23 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 14 ως 24 στη Δυτική Ελλάδα, 20 ως 23 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις άνεμοι νοτίων διευθύνσεων θα πνέουν στο Αιγαίο. Μέτριοι και τοπικά ισχυροί άνεμοι νοτίων διευθύνσεων θα πνέουν στο Ιόνιο.

Βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές περιμένουμε την Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 23-24 βαθμούς. Ισχυροί νότιοι-νοτιοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν

Σεισμός 4,7 Ρίχτερ στα Ιωάννινα

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,7 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 20:55 νοτιοδυτικά των Ιωαννίνων.


Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο ο σεισμός έχει εστιακό βάθος 10 χλμ., ενώ το επίκεντρό του υπολογίζεται εννέα χιλιόμετρα νότια της Παραμυθιάς.

Ύστερα από 38 λεπτά σημειώθηκε ακόμη μία σεισμική δόνηση μεγέθους 3,7 βαθμών, 4 χλμ. νοτιοανατολικά της Παραμυθιάς, με εστιακό

Για τρομοκρατικό χτύπημα προειδοποιεί την Ευρώπη η Σαουδική Αραβία

Τρομοκρατική απειλή στην Ευρώπη και κυρίως τη Γαλλία από την Αλ Κάιντα «βλέπουν» οι μυστικές υπηρεσίες της Σαουδικής Αραβίας.


Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπρις Ορτεφέ δήλωσε ότι "πριν από μερικές ώρες ή μόλις μερικές ημέρες", οι Ευρωπαίοι έλαβαν ένα νέο μήνυμα των σαουδαραβικών μυστικών υπηρεσιών που μας ανέφερε ότι η Αλ Κάιντα στην αραβική χερσόνησο αναμφίβολα είναι ενεργή ή σκοπεύει να ενεργοποιηθεί. Η απειλή είναι πραγματική και η επαγρύπνησή μας παραμένει εξαιρετικά αυξημένη".



Χαλάει ο καιρός - Οι επιβάτες να επικοινωνούν με τα Λιμεναρχεία

Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε σήμερα η ΕΜΥ. Οσοι επιβάτες των πλοίων πρόκειται να ταξιδεύσουν πρέπει πρώτα να επικοινωνούν με τα κατά τόπους Λιμεναρχεία.
Στο μεταξύ ζημιές από μπουρίνι υπέστησαν σκάφη στο λιμάνι της Καλαμάτας.

Σώστε το πρόσωπό σας από την δίαιτα

Λένε πως οτιδήποτε συμβαίνει στο σώμα μας, επηρεάζει και το δέρμα, ιδίως στο πρόσωπο. Μπορεί λοιπόν η δίαιτα που κάνουμε να το «σπάσει» και να το δείχνει θαμπό και γερασμένο; Δύο ειδικοί απαντούν «ναι» - και προτείνουν λύσεις…


Ποια δίαιτα διαλέγετε για να χάσετε τα περιττά σας κιλά; Μία που περιέχει πολλά κρέατα και σαλάτες, και ελάχιστα έως καθόλου ψωμιά, ζυμαρικά και μαγειρευτά φαγητά ή μήπως κάποια «επώνυμη», μία με ελάχιστες θερμίδες ή κάποιο «πρόγραμμα» γρήγορου αδυνατίσματος;

Όσο πιο αυστηρή και στερητική είναι μια δίαιτα, τόσο περισσότερο ανθυγιεινή θεωρείται – όχι μόνο επειδή τα όποια οφέλη της στη ζυγαριά σημαίνουν απώλεια μυϊκής μάζας και νερού αντί για σωματικό λίπος, οπότε εξ ορισμού έχουν «ημερομηνία λήξεως», αλλά και επειδή μπορεί να διαταράξει πολλές από τις λειτουργίες του οργανισμού.

Οι ειδικοί χρόνια τώρα λένε πως ο μοναδικός τρόπος για να αδυνατίσουμε μια για πάντα είναι «να αλλάξουμε μυαλά» (πρακτικά αυτό σημαίνει να αλλάξουμε διατροφικές συνήθειες και να μην

Στις 21 Νοεμβρίου, ιδρύεται το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη

Καθ' όλα έτοιμη να ανακοινώσει την ίδρυση του νέου κόμματος, στις 21 Νοεμβρίου, δηλώνει με συνέντευξή της στην εφημερίδα «καθημερινή της Κυριακής» η Ντόρα Μπακογιάννη. Η ανεξάρτητη βουλευτής υπογραμμίζει ότι δεν θα πρόκειται για ένα κόμμα διαμαρτυρίας αλλά για μία «πρόταση διακυβέρνησης» και προβλέπει ότι «η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου θα είναι η τελευταία μονοκομματική κυβέρνηση της χώρας».Ταυτόχρονα φαίνεται ότι δεν θεωρεί ότι έχει κλείσει το ενδεχόμενο να την ακολουθήσει στο νέο πολιτιό φορέα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρ' ότι «έχει άλλη πολιτική διαδρομή».


Αναφερόμενη στην πολιτική φυσιογνωμία του νέου φορέα η Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρει ότι στόχος είναι "ένα κίνημα που θα καλύψει ένα πολιτικό και ιδεολογικό χώρο που σήμερα δεν αντιπροσωπεύεται από κανέναν". Επίσης τάσσεται υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας, καθώς

Άνοιξαν τα Τέμπη, κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό

Στην κυκλοφορία δόθηκε ξανά το τμήμα της Εθνικής Οδού Αθήνας-Θεσσαλονίκης στα Τέμπη από τις 22:00 χθες, που είχε κλείσει προσωρινά την Παρασκευή μετά από πτώση βράχου.


Μετά την αυτοψία των εμπειρογνωμόνων, οι αρμόδιες Αρχές αποφάσισαν σε σύσκεψη το απόγευμα να δοθεί το τμήμα στην κυκλοφορία.

Στην ανακοίνωση της εταιρείας «Αυτοκινητόδρομοι Αιγαίου» επισημαίνεται ότι εντοπίστηκε το σημείο της αποκόλλησης του βράχου των 40 εκατοστών, η πτώση του οποίου προκάλεσε και το προληπτικό κλείσιμο της κοιλάδας και πραγματοποιήθηκαν μικρής

Αντώνης Σαμαράς: Η Ν.Δ δεν γίνεται συνένοχος στο ναυάγιο

Απορρίπτει κάθε συζήτηση για το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης και συμμετοχής της Ν.Δ σε κυβερνήσεις συνεργασίας, ο Αντώνης Σαμαράς, με συνεντευξή του στην εφημερίδα « Real Νews». Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επιμμένει στην υπεράσπιση της αντιμνημονιακής πολιτικής και χαρακτηρίζει «πολιτικούς φεουδάρχες» και «σωσίβια» του ΠΑΣΟΚ τη Ντόρα Μπακογιάννη και τον Γιώργο Καρατζαφέρη.Ταυτόχρονα το «διαζύγιο» Ρηγίλλης - Μητσοτάκη, το «χρεώνει» στον επίτιμο πρόεδρο της Ν.Δ.

"Εμείς δεν θέλουμε να γίνουμε συνένοχοι , θέλουμε να αποτρέψουμε το ναυάγιο" δηλώνειο Αντώνης Σαμαράς, κληθείς να σχολιάσει πως αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας να απαιτήσει μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας. "Η συγκόλληση τόσο αντίθετων πολιτικών δεν

Ζαν Κλοντ Γιούνκερ: Η Ευρώπη πίεζε για μέτρα από το 2008, αλλά η Ελλάδα δεν άκουγε

Αίσθηση και συζητήσεις αναμένεται να προκαλέσουν οι «διευκρινήσεις» που δίνει ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αναφορικά με τις προειδοποιήσεις που είχαν απευθύνει από το 2008 οι Βρυξέλλες στην Ελλάδα για το ενδεχόμενο δημοσιονομικού εκτροχιασμού της χώρας.Δηλώνει, δε, κατηγορηματικά πως «και με άλλη κυβέρνηση, το μνημόνιο δεν αλλάζει».


Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, με συνέντευξή του στην εφημερίδα "το Βήμα της Κυριακής" αναφέρει ότι από το 2008 η Ευρώπη ασκούσε πιέσεις στην τότε κυβέρνηση, προκειμένου να λάβει μέτρα εξυγίνασης της οικονομίας. "Πιέζαμε και χτυπούσαμε το καμπανάκι στις ελληνικές αρχές από το 2008 ώστε να πάρουν τα σωστά μέτρα και να μπορέσουν να

Διορθώσεις για να περιοριστούν οι αντιδράσεις στη φοροεπιδρομή

ΜΕ «ΜΕΡΕΜΕΤΙΑ» θα επιδιώξει το υπουργείο Οικονομικών να περιορίσει τις αντιδράσεις από την υπέρμετρη αύξηση των φόρων στα ακίνητα που θα «συνοδεύσει» τις νέες αντικειμενικές αξίες.

Ο κατάλογος με τις επιβαρύνσεις που θα φέρει ο νέος χρόνος στην κτηματαγορά γίνεται ολοένα και μακρύτερος, καθώς, πέραν της αύξησης των σημερινών αντικειμενικών αξιών, σχεδιάζεται «επιδρομή» και στα εκτός σχεδίου ακίνητα. Για τα οικόπεδα και τα αγροτεμάχια αναμένεται ακόμη και υπερδιπλασιασμός στις τιμές της εφορίας, καθώς θα «διορθωθεί» το σύστημα «αντικειμενικών αξιών γης» που χρησιμοποιείται για να υπολογιστούν αξίες στις εκτός σχεδίου περιοχές. Οσον αφορά τα κτίσματα, ήδη προχωρούν οι διαδικασίες για την ένταξη τουλάχιστον 5.000 νέων περιοχών στο σύστημα αντικειμενικών αξιών.

Οι παρεμβάσεις που προγραμματίζει το υπουργείο Οικονομικών στην αγορά ακινήτων, εφαρμόζοντας πιστά τα όσα προβλέπονται στο μνημόνιο, θα φέρουν οκτώ «χαράτσια» σε εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες.

*Αυξάνεται ο ΦΠΑ ακινήτων, ο οποίος υπολογίζεται πλέον με συντελεστή 23%.

*Περισσότεροι θα είναι οι φόροι για τη μεταβίβαση οικοπέδων εκτός σχεδίου. Οι ανατιμήσεις στα εκτός σχεδίου οικόπεδα θα ρίξουν ακόμη περισσότερους Ελληνες στην «τσιμπίδα» του ΦΜΑΠ.

*«Σκληραίνουν» τα τεκμήρια από την 1/1/2011. Οι επιπτώσεις θα φανούν στις φορολογικές

Έρχεται ο δριμύτερος χειμώνας της νέας χιλιετίας, υποστηρίζουν οι μετεωρολόγοι

Καθοριστική θα είναι επίδραση των πάγων στο Ρεύμα του Κόλπου


Ο ερχόμενος χειμώνας θα είναι ο σκληρότερος της Ευρώπης που καταγράφηκε την τελευταία χιλιετία.

«Στο εγγύς μέλλον ένας τεράστιος παγετώνας θα αρχίσει να καλύπτει το βόρειο μέρος της ευρωπαϊκής ηπείρου, ως αιτία της υποχώρησης της ροής του θερμού ρεύματος του Κόλπου, στον Ατλαντικό Ωκεανό, που φθάνει μέχρι τις βόρειες ακτές της ευρωπαϊκής ηπείρου»

Τα παραπάνω υποστηρίζουν επιστήμονες του πολωνικού Ινστιτούτο Μετεωρολογίας και Διαχείρισης Υδάτων, μετά τις μετρήσεις του ρεύματος του Κόλπου, του οποίου η ταχύτητά του έχει μειωθεί δύο

Η φτώχεια «χτυπά» τους Έλληνες

Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των ανθρώπων που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καταπολέμησης της Φτώχειας- την Κυριακή- το ελληνικό δίκτυο για την καταπολέμηση τη φτώχειας αναφέρει ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία το 21% των συμπολιτών μας ζουν σε συνθήκες φτώχειας, αλλά ανεπίσημα στοιχεία ανεβάζουν το ποσοστό στο 25%.

Επισημαίνει επίσης ότι η οικονομική κρίση αυξάνει τον κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού για όλο και περισσότερα τμήματα του πληθυσμού πέραν των καταγεγραμμένων ευπαθών ομάδων.

Από την κατάσταση αυτή πλήττονται κυρίως οι νέοι και τα παιδιά. Στοιχεία μάλιστα του 2007 αναφέρουν ότι 450.000 παιδιά έως 17 χρόνων ζουν σε συνθήκες φτώχειας και ο αριθμός

Ίδρυμα Ευγενίδου: Άρχισε η νέα ψηφιακή παράσταση "Το άστρο της ημέρας" για τον ήλιο

Μία νέα ψηφιακή παράσταση εγκαινίασε την φετινή φθινοπωρινή περίοδο το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου. Πρόκειται για την εντυπωσιακή παράσταση με τίτλο "Το άστρο της ημέρας", η οποία ξεκίνησε να προβάλλεται για το κοινό από τις 6 Οκτωβρίου.
Η παράσταση "παρακολουθεί" τον Ήλιο από τη γέννησή του έως το θάνατό του, από τους αρχαίους πολιτισμούς της Αιγύπτου και των Μάγια έως τα τελευταίας τεχνολογίας επίγεια και διαστημικά τηλεσκόπια. Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την προσπάθεια των αστρονόμων να αποκρυπτογραφήσουν τα μυστικά που κρύβει ο ήλιος και να κατανοήσουν φαινόμενα, όπως η αέναη εμφάνιση και εξαφάνιση των ηλιακών κηλίδων, η ασταμάτητη ροή του ηλιακού ανέμου, οι τεράστιες εκροές ύλης από το

Ο θαυμαστός κόσμος των καρτούν

Πριν από 77 χρόνια στις 16.10.23 ιδρύεται από τον Γουόλτ Ντίσνεϊ και τον αδελφό του Ρόι η «Εταιρία Γουόλτ Ντίσνεϊ», ο μετέπειτα κολοσσός της παγκόσμιας ψυχαγωγίας. Τα στούντιο κινουμένων σχεδίων των αδελφών Ντίσνεϊ («Disney Brothers Cartoon Studio»), όπως ονομάστηκαν το 1923, στήθηκαν αρχικά σε ένα εγκαταλειμμένο γκαράζ στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνιας.


Ήταν μόνο η αρχή της τεράστιας βιομηχανίας που φέρει το όνομα του πιο γνωστού παραμυθά όλων των εποχών, ήρωες του οποίου έχουν γίνει συνώνυμα του καρτούν.

Ο θαυμαστός κόσμος των καρτούν

Στις 16 Οκτωβρίου 1923 ιδρύεται το πρώτο στούντιο κινουμένων σχεδίων στο Χόλιγουντ από τον Γουόλτ Ντίσνεϊ. Ο Ντίσνεϊ μετακόμισε στο Λος Άντζελες από το Κάνσας Σίτι για να συνεργαστεί με την εταιρία της Μάργκαρετ Γουίνκλερ, σημαντικής μορφής στην ιστορία των αμερικανικών καρτούν την εποχή του βωβού κινηματογράφου. Το συμβόλαιο αφορούσε τη διανομή της σειράς «Κωμωδίες της Αλίκης» («Alice Comedies») του Ντίσνεϊ και ήταν βασισμένη στο γνωστό παραμύθι «Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» του Λιούις Κάρολ. Στη σειρά πρωταγωνιστούσαν, εκτός από κινούμενα σχέδια, και μια ζωντανή ηθοποιός που ενσάρκωνε την Αλίκη και έμπλεκε σε κάθε λογής περιπέτειες τις οποίες

Πρόγραμμα γκράφιτι στα κτήρια της Αθήνας

«Φαντάσου μία πόλη όπου τα γκράφιτι δεν είναι παράνομα, μία πόλη όπου όλοι μπορούν να ζωγραφίζουν όπου τους κάνει κέφι. Μία πόλη που κάθε δρόμος της είναι καλυμμένος από εκατομμύρια χρώματα και μικρές φράσεις, όπου η αναμονή σε μία στάση λεωφορείου δεν είναι βαρετή. Μία πόλη που μοιάζει με πάρτι, στο οποίο είναι προσκεκλημένοι οι πάντες, όχι μόνον οι μεσίτες και οι ληστοβαρόνοι των μεγάλων επιχειρήσεων. Φαντάσου μια τέτοια πόλη και μην ακουμπάς πια στον τοίχο … είναι φρεσκοβαμμένος», είπε ο γνωστός Βρετανός street artist, Bansky.


Φαντάσου τώρα την Αθήνα. Την εγκλωβισμένη, στον ιστό της, Αθήνα των γκρίζων πολυκατοικιών. Αυτή την πόλη με προσόψεις κτηρίων με γκράφιτι. Δεν χρειάζεται να προσπαθήσεις πολύ. Απλά να σηκώσεις το κεφάλι και να δεις την αρχή. Με μία μικρή βόλτα στου Ψυρρή. Εκεί βρίσκονται τα έργα

Το πρώτο ρομπότ σε ρόλο ... παπά

Έγινε κι αυτό! Ένα ιαπωνικό ρομπότ, με την ονομασία I-Fairy, πραγματοποίησε την πρώτη στον κόσμο γαμήλια τελετή, στην πρωτεύουσα Τόκιο. Το ζευγάρι διάλεξε το ρομπότ ως …παπά, επειδή και οι δύο σχετίζονται επαγγελματικά με τη βιομηχανία ρομποτικής της χώρας τους.


Όπως είπαν ο Τομοχίρο Σιμπάτα και η Σατόκο Ινούε, σύμφωνα με το BBC και τα ξένα πρακτορεία, εφόσον τα ρομπότ ήσαν που τους έφεραν κοντά, αφού η εργασία και των δύο σχετίζεται με αυτά, ήρθε ως φυσική επιλογή τελικά να επιλέξουν ένα ρομπότ για να τελέσει και το γάμο τους.

Στη διάρκεια της τελετής, που έλαβε χώρα στην ταράτσα ενός κεντρικού εστιατορίου της ιαπωνικής πρωτεύουσας, το ρομπότ, ύψους 1,5 μέτρων, που παρέμεινε συνεχώς καθισμένο, μεταξύ άλλων, "διέταξε" με λεπτή φωνή το γαμπρό να παραμερίσει το πέπλο της νύφης και να την φιλήσει, όπως κι

Μέρκελ "δικαρίσεις" μεταξύ των μεταναστών

Με τη φράση «δεν χρειαζόμαστε μια μετανάστευση που βαρύνει το κοινωνικό μας σύστημα»,η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, μιλώντας στη νεολαία του συντηρητικού κόμματός της, της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), κατέστησε εκ νέου σαφές ότι οι μετανάστες δεν είναι ευπρόσδεκτοι στη χώρα, άνευ όρων και προύποθέσεων.


Στον απόηχο της δήλωσης του επικεφαλής του κόμματος της κ. Μέρκελ στη Βαυαρία Χορστ Σίχοφερ (CSU) , σύμφωνα με την οποία "εμείς, ως Ένωση, δεσμευόμαστε υπέρ του γερμανικού πολιτισμού και κατά του πολυπολιτισμικού", η γερμανίδα καγκελάριος, μιλώντας σε κομματικό ακροατήριο στο Πότσνταμ, έβαλε εκ νέου την κόκκινη γραμμή στο μεταναστευτικό και επισήμανε πως " η χώρα χρειάζεται μόνο ξένους με εξειδικευμένες γνώσεις

Ο καιρός την Κυριακή 17.10.2010

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στη Δυτική Ελλάδα, στην Πελοπόννησο και στο Ανατολικό Αιγαίο, αλλά και επιδείνωση του καιρού μετά το μεσημέρι από τα δυτικά με σημαντική ενίσχυση των φαινομένων, περιμένουμε την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010. Μέχρι αργά τη νύχτα ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν τις περισσότερες περιοχές της χώρας


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 22 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 14 έως 22 στη Δυτική Ελλάδα, από 12 έως 24 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα,από 15 έως 25 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 18 έως 24 στα νησιά του Αιγαίου, αλλά τοπικά στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 27- 28 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι και τοπικά στα νοτιότερα πελάγη ισχυροί, αλλά από τις βραδινές ώρες θα παρουσιάσουν ενίσχυση σε ισχυρούς στο