www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Ζαν Κλοντ Γιούνκερ: Η Ευρώπη πίεζε για μέτρα από το 2008, αλλά η Ελλάδα δεν άκουγε

Αίσθηση και συζητήσεις αναμένεται να προκαλέσουν οι «διευκρινήσεις» που δίνει ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αναφορικά με τις προειδοποιήσεις που είχαν απευθύνει από το 2008 οι Βρυξέλλες στην Ελλάδα για το ενδεχόμενο δημοσιονομικού εκτροχιασμού της χώρας.Δηλώνει, δε, κατηγορηματικά πως «και με άλλη κυβέρνηση, το μνημόνιο δεν αλλάζει».


Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, με συνέντευξή του στην εφημερίδα "το Βήμα της Κυριακής" αναφέρει ότι από το 2008 η Ευρώπη ασκούσε πιέσεις στην τότε κυβέρνηση, προκειμένου να λάβει μέτρα εξυγίνασης της οικονομίας. "Πιέζαμε και χτυπούσαμε το καμπανάκι στις ελληνικές αρχές από το 2008 ώστε να πάρουν τα σωστά μέτρα και να μπορέσουν να
αναστρέψουν την κατάσταση που έδειχνε να λαμβάνει επικίνδυνες διαστάσεις", σημειώνει χαρακτηριστικά ο ευρωπαίος αξιωματούχος.Ταυτόχρονα επισημαίνει ότι οι Βρυξέλλες δεν δημοσιοποίησαν το πρόβλημα, καθώς εκείνη την περίοδο το Eurogroup ήταν ένα ανεπίσημο όργανο.

Σχολιάζοντας,δε, τα μετρα της κυβέρνησης ο κ. Γιούνκερ τα χαρακτήρισε αποτελεσματικά και πρόσθεσε ότι "η πορεία της ελληνικής οικονομίας δεν δικαιολογεί την ανησυχία για νέα μέτρα".

Ο πρόεδρος του Eurogroup σχολιάζει την αντιμνημονιακή τακτική της Ν.Δ

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αποσαφηνίζει ότι οι όροι του μνημονίου δεν αποτελούν πεδίο διαπραγμάτευσης και ούτε λίγο ούτε πολύ δεν είναι θέμα της ελληνικής κυβέρνησης. "Έχω πολλούς φίλους στη Νέα Δημοκρατία, αλλά το μνημόνιο είναι αυτό που είναι και οι αποφάσεις ελήφθησαν με απόλυτο αίσθημα αλληλεγγύης προς την ελληνική κυβέρνηση", τονίζει χαρακτηριστικά.



Δεν υπάρχουν σχόλια: