www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Επιμένει προκλητικά η ΠΓΔΜ

Επιμένει η ΠΓΜΔ στη χρήση του τίτλου «"Μακεδονική" Προεδρία 2010» για την επικείμενη ανάληψη της προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης


Σε δηλώσεις του στην υπηρεσία του ραδιοσταθμού Deutsche Welle που μεταδίδεται στη σλαβομακεδονική γλώσσα, ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Αντόνιο Μιλόσοσκι ανέφερε ότι ο τίτλος «"Μακεδονική" Προεδρία 2010» είναι ο πλέον κατάλληλος για την επικείμενη προεδρία.

Όπως σημείωσε, «παρέχει την ελάχιστη δυνατή προστασία στην εθνική μας αξιοπρέπεια ως προεδρεύουσας χώρας, δεν έρχεται σε σύγκρουση με τις αρχές του ΣτΕ ενώ ταιριάζει και με το
πνεύμα του εν λόγω οργανισμού, ο οποίος προτάσσει ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ελευθερίας και δημοκρατίας».

Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ εξέφρασε την εκτίμηση ότι η εκκρεμότητα της ονομασίας δεν θα επισκιάσει την προεδρία της ΠΓΔΜ στο ΣτΕ.

«Ευθύς εξαρχής εξηγήσαμε στους Έλληνες γείτονές μας και σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη ότι το επιβεβλημένο από την Ελλάδα διμερές, πολιτικό ζήτημα του ονόματος έχει το δικό του πλαίσιο - το πλαίσιο του ΟΗΕ, όπου πραγματοποιούνται διμερείς συζητήσεις. Ούτε εμείς, ούτε η Ελλάδα, ελπίζω, σκοπεύει να επιβαρύνει το Συμβούλιο της Ευρώπης με ζητήματα μη συναφή προς την ουσία και το αντικείμενο του εν λόγω οργανισμού» ανέφερε ακόμη ο κ. Μιλόσοσκι.

Χθες ο Σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών είχε συναντήσεις με αξιωματούχους του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ) στο Στρασβούργο, ενόψει της ανάληψης της προεδρίας.

Η ΠΓΔΜ θα αναλάβει την προεδρία της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης στις 11 Μαΐου.

Κάθε χώρα-μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης αναλαμβάνει εκ περιτροπής κατ' αλφαβητική σειρά την προεδρία της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης επί έξι μήνες, κάθε φορά.

Η πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας αναλαμβάνει υπό το γράμμα t - the Former Yugoslav Republic of Macedonia - του αγγλικού αλφαβήτου.
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια: