www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Πιο "γλυκά" τα δημητριακά και από τα ... γλυκά


ΛΟΝΔΙΝΟ Ερευνα που έγινε για λογαριασμό του βρετανικού οργανισμού προστασίας καταναλωτών mySupermarket.co.uk δείχνει ότι δημητριακά πολλών γνωστών εταιρειών περιέχουν περισσότερη ζάχαρη από ό,τι γλυκά, ντόνατς, κέικ, παγωτά και άλλα επιδόρπια που πωλούνται στα καταστήματα.
«Οι καταναλωτές πιστεύουν ότι τα δημητριακά είναι υγιεινή επιλογή απλώς και μόνο επειδή τα περισσότερα από αυτά προβάλλονται από τους μηχανισμούς προώθησης ως πιο υγιεινά από τα υπόλοιπα προϊόντα.Γι΄ αυτό πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και να κοιτάζουν αναλυτικά τα συστατικά στα κουτιά των προϊόντων που αγοράζουν» δήλωσε στο ΒΒC ο Τζόνι Στιλ, εκπρόσωπος Τύπου της οργάνωσης.

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι όχι μόνο η ζάχαρη, αλλά και το αλάτι ήταν πάνω από τα αναμενόμενα επίπεδα σε πολλές μάρκες δημητριακών.

Οι εταιρείες δημητριακών υπεραμύνθηκαν των προϊόντων τους αναφέροντας ότι τα δημητριακά και ειδικά εκείνα που καταναλώνονται ως πρωινό διαθέτουν λιγότερο από το 5% της ποσότητας ζάχαρης και αλατιού που καταναλώνει κάποιος κατά μέσο όρο ημερησίως, ενώ ταυτόχρονα είναι τροφές πλούσιες σε βιταμίνες, ίνες και μεταλλικά στοιχεία.
tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια: